Cоціальні мережі:
м. Одеса, вул. Ак. Сахарова, 3г, ЖК Kadorr 54 Жемчужина
пн-пт з 08:00 до 20:00; сб-нд з 09:00 до 13:00
Ua
|
Наша адреса: м. Одеса, вул. Ак. Сахарова, 3г, ЖК Kadorr 54 Жемчужина
Графік роботи: пн-пт з 08:00 до 20:00; сб-нд з 09:00 до 13:00
Блог

Захист від сонця потрібен не тільки батькам!

Сонячні дні для дитини — чудова можливість отримати додаткову порцію вітаміну D. Проте шкіра малюків особливо чутлива до сонячного випромінювання й легко піддається опікам. Щоб цього уникнути, варто знати декілька правил.

Для дітей потрібно використовувати сонцезахисний крем широкого спектра дії. Він захищає від ультрафіолетових променів групи А та В. Американська академія дерматології рекомендує крем з SPF (sun protection factor) не менше ніж 30, який блокує 97 % сонячних променів (UVB + UVА2).

Також при вибору крему важливо враховувати його водостійкість. Терміни «водостійкій» та «дуже водостійкий» означають, що SPF зберігається через 40 або 80 хв активності у воді чи потовиділення відповідно.

Більшість виробників випускають саме сонцезахисні креми з позначкою «дитячий». Вони переважно містять оксид цинку та діоксид тітану, які мають мінімальний ризик подразнення шкіри.

Наносити крем необхідно за 15-30 хв до виходу на вулицю, ретельно втираючи його в усі ділянки шкіри. Похмура погода не є винятком для застосування засобів з SPF, адже ультрафіолетові промені проходять навіть крізь хмари.

Якщо дитина знаходиться на вулиці більше ніж 2 год, то потрібно повторно наносити сонцезахисний крем. А у разі купання наносити крем варто після кожного перебування у воді, навіть якщо крем має маркування «дуже водостійкий».

Американська академія педіатрії не рекомендує використання сонцезахисних кремів у дітей до 6 міс. Але за потреби можна наносити мінімальну кількість крему на тильні ділянки долоней та обличчя.

Не варто перебувати під прямими сонячними променями з 10.00 до 16.00. Тому старайтеся знаходитися у затінку, одягати одежу, яка закриває тіло дитини, широкополу панаму та якісні сонцезахисні окуляри.

Дотримання цих рекомендацій не тільки запобігатиме виникненню сонячних опіків, а і раку шкіри.

При будь-яких змінах шкіри малюка зверніться до лікаря.